3D teatterin päivitystä

Myin hiukan vanhaa laitekantaa ja kaupan yksi ehto oli että lupasin tehdä ostajalle sopivat filtteri pidikkeet hänen Sony videotykkien optiikan päähän. Sain kaverilta kuvan ja mitat Piirsin ja tulostin

Vanhan huoneen ehostus

Minua pyydettiin maalaamaan katto ja seinät. Ja tapetoimaan yksi seinä. Testailtiin ensin värejä Tikkurilan colormaster ohjelmalla (Vinkkinä ohjelma toimii kuvan kanssa paremmin kuin live kuvalla). Yritettiin päästä vesiohenteisilla maaleilla, mutta jälleen kerran sai todeta vesiohenteisen maalin sulkevuuden puutteelliseksi ja liuotin otex vedettiin kattoon pintaan. Lattian käsittely jätettiin omistajien käsiin.

Huoneistoremonttia

Maali- ja tasoitetyöt allekirjoittanut. Lattiatyöt Akaan remontti Oy https://akaanremontti.fi

Miten ratkaistaan tällainen ongelma ?

No tietenkin 3D skannaamalla ongelmakohta. Mallentamalla ja tulostamalla sopiva peite ja tammilistalla… vitsi tota puun hinta tänäpäivänä 😅 listanpätkä maksaa samanverran kuin kilo tulostus materialia.

Panelikattomaalausta

Panelikattomaalaus on parasta suorittaa, kun ilmankosteus on pienimillään eli optimaalisin aika on talvella ja talven molemmin puolin. Kustannustehokkainta on valita viikko, kun asiakas voi olla viikon esimerkiksi lomalla, jolloin kaikki katot saadaan maalattua kerralla. Ensin suojataan koko asunto, jonka jälkeen suoritetaan pohjatyöt. Tämän jälkeen pohja- ja pintamaalaus yksi tai kaksi kertaa. Pohja- ja pintamaalauksen välissä […]

Rappujen kunnostus

Maalattiin vain askelmat ja isommat tolpat uusiksi, koska raput olivat muuten vielä hyvässä maalissa ja askelmien väriä haluttiin vaihtaa valkoiseksi. Tummat raput tarvitsevat aina vähintään kolme maalikerrosta.

Kaatuilevat hammasharjat 😬

Oli vähän ongelmana, että harjat menivät sekaisin ja kaatuilivat pitkin lavuaaria ja lattioita. Sähkö Tesla kävi laittamassa USB-rasian kojerasiaan ja uuden napin, jotta harjat voivat aina olla lataustelakassa ja harjat alkavat latautumaan nappia napsauttamalla. Nyt pysyy tasokin helposti puhdistettavissa. Mallensin, tulostin ja maalasin kotelon.

OSB-levyn maalaus

Kesällä tuli maalattua eräässä kohteessa kaikki katot, jotka olivat osb-levyä ja sitä harvemmin näkee, joten täytyy siitä laittaa muutama ennen/jälkeen kuva tänne. Kuvat ovat 360-kuvia, joten hiiren vasemmalla napilla saa kuvasta kiinni ja hiirtä liikuttamalla voi kuvaa kääntää. VR-napista pääsee koko ruudun tilaan.

Verhot

Tässä hienosti yhtyy modernit ja perinteiset tekniikat: 3d-tulostus ja pintakäsittely. Mallensin ensin verhotangon kiinnikkeet ja kulman johon yksi kannakkeista tulisi. Tämän jäljeen mallensin ja tulostin palasen, jolla kulmanpala verhotangosta oli helppo sahata oikean pituiseksi. Tulostin myös verhotankojen sisälle tukipalaset ja korokkeen kulmaan alkuperäisen kannakkeen alle. Mallintamisessa koneella on sekin etu, että kaikki mitat on jo […]